امیرحسین صدیق درباره شرایط کنونی ژانر سینمای کودک و نوجوان و میزان اهمیت و نقش جشنواره در ادامه حیات آن به خبرنگار مهر گفت: "به نظر می رسد برخی دست اندرکاران این بخش به مخاطبان اصلی و واقعی خود اهمیت زیادی نمی دهند و به این فکر نمی کنند که اصولا گروه سنی کودک و نوجوان تا چه اندازه به تماشای فیلم های این ژانر می نشینند."
این بازیگر سینما و تلویزیون خاطرنشان ساخت: "متاسفانه در زمینه تولید فیلم های کودکان و نوجوانان به مسئله بالا بردن آمار تولید و به دست آوردن بودجه های دولتی بیش از مخاطب توجه می شود. "در به درها" نیز هنگام اکران دچار مشکل و آسیب شد. هر چند در نمایش عمومی مخاطبان خود را به دست آورد. در شرایطی که برخی پخش کنندگان برای جذب حمایت های دولتی دست به پخش فیلمهای کودکان و نوجوانان میزنند، جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان می تواند باعث حضور نسبی و حداقلی این ژانر در کشور شود."
صدیق درباره اینکه فیلمسازان کودک در کشور ما تا چه اندازه در برقرار نشدن ارتباط مخاطبان با این نوع سینما نقش دارند، توضیح داد: "ما در زمینه صنعت تولید فیلم های کودکان و نوجوانان از دنیا عقب مانده ایم. به همین خاطر، سینمای این عرصه توانایی جذب و حفظ مخاطبان خود را ندارد. بیننده ای که به مجموعه فیلم های "هری پاتر" دسترسی دارد، آثار ایرانی را چندان نمی پسندد. از سوی دیگر، تعدادی از کارگردان های ما به دنبال ساخت فیلم هایی درباره کودکان هستند و چندان به جذب خود کودکان و نوجوانان توجه نشان نمی دهند. یعنی فیلمساز ترجیح می دهد به جای درگیری با شرایط اکران و گیشه، فیلم خود را برای دریافت جوایز جشنواره های بین المللی آماده کند."
این سینماگر درباره نقش دولت به عنوان سرمایه گذار اصلی سینمای کودک در تعیین سطح کیفی فیلم ها گفت: "وقتی بخش دولتی برای ساخت فیلم های کودک و نوجوان سرمایه گذاری می کند، فیلمسازان تابع نظارت های دولت هستند و باید به خواسته های سفارش دهنده فیلم توجه کنند. البته بخشی از همین نظارت ها، تهیه کنندگان خصوصی را نیز شامل می شود. معتقدم در شرایط کنونی باید مدیران فرهنگی و سفارش دهندگان فیلم های کودک و نوجوان نگاهی به وضعیت کنونی جامعه داشته باشند و به اندازه تلاش برای تولید فیلمهای مناسب کودک و نوجوان شرایط فرهنگی کشور را هم مطالعه کنند. به خاطر داشته باشیم کودکان و نوجوانان امروز جامعه فردای کشور را در دست خواهند گرفت."
/ سینمای کودک در رهگذر جشنواره ـ 10 / امیرحسین صدیق:
باندبازی به اکران فیلم کودک لطمه میزند
جشنواره فیلم کودک میتواند به حیات این ژانر در کشور کمک کند، اما باندبازی در اکران این نوع آثار در شأن سینمای ما نیست و به ادامه فعالیت ژانر کودک لطمه میزند.
کد خبر 471152
نظر شما